DIHTOVANJE DRVENE STOLARIJE

DEKS BIH

Click here to edit subtitle

O NAMA

DEKS BIH je ogranak kompanije DEKS iz Beograda. Bavimo se poboljšanjem uštede energije u kućama i zgradama sa drvenom stolarijom, ugradnjom specijalnih aluminijskih lajsni.
Krajem osamdesetih godina prošlog vijeka, Dejan Krstiċ, na naše prostore donosi tehnologiju dihtovanja vrata i prozora aluminijumskim lajsnama, iz tadašnje Čehoslovačke, usavršava je, poboljšava i modernizuje materijal, metode rada i alat. Izolaciju drvene stolarije lajsnama (od raznih limova) izmislili Jevreji između dva svijetska rata, i jos uvek postoje lajsne na nekim Jevrejskim vilama i stanovima na Dorćolu i Senjaku. U to vrijeme nije bilo pneumatskih alata, pa su lajsne zakucavali ekserčićima ali jos uvek imaju funkciju i vise puta su farbane,što im takođe ne smeta. Pravili su ih od bakra, cinka, mesinga, aluminijuma.


Firma "DEKS" ima fabriku aluminijumskih autentičnih lajsni, u čijim se prostorijama (na najsavremenijim mašinama) u tri smene, proizvodi nekoliko desetina hiljada aluminijumskih (specijalno profilisanih) lajsni. 

Možemo se pohvaliti da je rezultat efikasnosti naših proizvoda, prethodno analiziran na tehničkom fakultetu "Mihajlo Pupin" u Zrenjaninu, zadivio profesore Novicu Hornjaka i profesora doktora Miroslava Lambiċa , eksperta ministarstva za nauku, razvoj i životnu sredinu i predsjednika drustva za sunčevu energiju "Srbija Solar" , te nam upuċuju specijalnu pozivnicu za simpozijum u Vrnjačkoj Banji novembra 2009, god pod nazivom "Energetska efikasnot 2009.", kao i mnogo učešċa na simpozijumima i predavanjima sa sličnom temom. 

Politka je pisala, u više navrata, o osnivaču firme, Dejanu Krstiċu. A najveċe pohvale smo dobili od Ramba Amadeusa , kao borca za energetsku efikasnost i očuvanje životne sredine. Pored pohvala u štampi , ovaj veliki borac za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost, svojim idejama, kao sto je postavljanje limova iza grejnih tela, kako bi se toplota vraċala u prostoriju,kao i ugradnja solarnih bojlera, pomaže unapredjenju poslovanja firme "DEKS".


Možemo se pohvaliti uspešnom ugradnjom našeg proizvoda u preko 10.000 privatnih kuća i stanova kao i objekata od javnog značaja : Hotel MOSKVA ,TANJUG,ZAVOD ZA INTELEKTUALNU SVOJINU,VOJNOOBAVESTAJNA AGENCIJA u Beogradu, VETERINARSKI INSTITUT u Kraljevu, OPSTINA SMEDEREVO, muzej vožda Karadjordja, privredna komora Srbije,GRADSKA BOLNICA na Zvezdari,OPSTA BOLNICA u Subotici. Uz blagoslov vladike Raško-prizrenske eparhije, Teodosija, zadihtovali smo manastire: Gračanicu, Visoke Dečane, Pećku Patrijaršiju, Gorioč, Draganac, Crnu Reku, Banjsku, Sočanica,Sokolica, Ulije, Končul, Dren, Djurdjevi Stupovi,Zociste,Duboko potok,Devine vode,manastir Svetih Arhangela u Prizrenu,kao i manastire drugih eparhija, Jovanje kod Ovcije Banje, manastir Dubocica kod Pljevalja (Crna Gora), Sabornu crkvu u Beogradu,crkvu Sv.Marka,crkvu posveċenju rodjenju Isusa Hrista na Vozdovcu,gde smo dobili zahvalnicu od Protojereja-stafrofora oca Dragana.Firma DEKS je izolovala na desetine vrtića, osnovnih, srednjih škola i fakulteta:Masinski,Elektrotehnicki,Filozofski,Union u Beograd...,brojne zdravstvene ustanove i hotele,od kojih bi pomenuli Srebrnu Lisicu i vilu Nikola na Kopaoniku, hotel Zvezda u Brusu. . .  

Oops! This site has expired.

If you are the site owner, please renew your premium subscription or contact support.